De financiële kant…

De hieronder genoemde bedragen zijn exclusief “kosten koper”. Omdat we geen gebruik maken van een Makelaar komen hier nauwelijks kosten bij. (Een Duitse Makelaar berekent namelijk tussen de 3,5% en 7,1% van de verkoopprijs aan de koper!) De kosten waar rekening mee gehouden moeten worden zijn de kosten van de notaris (tussen de 1 en 2%) en de overdrachtsbelasting (ongeveer 5%).

Vraagprijs overname: € 435.000,- IN PRIJS VERLAAGD

De eerder gecommuniceerde prijs hebben we bepaald op basis van een aantal uitgangspunten die later niet juist zijn geweest. De huidige prijs is gebaseerd op een waardebepaling van de bank en een campingspecialist.

Hierbij koopt u de grond, de bebouwing, inventaris volgens de inventarislijst en de zg. “goodwill”. Alle overeenkomsten, contracten en dergelijke kunt u overnemen.

Financiering

Voor de financiering van de camping heeft u een minimaal eigen vermogen nodig van 20-30%. Dit eigen vermogen kan natuurlijk ook financieringen van anderen zijn. Wij zijn toen wij begonnen goed geholpen door de Kreissparkasse in Bitburg, zij willen de nieuwe eigenaren natuurlijk ook graag van dienst zijn. Indien gewenst kunnen we voor de introductie zorgen bij de juiste personen.

NB: zonder eigen middelen (in euro’s: minimaal zo’n € 150.000) is het vrijwel onmogelijk ons bedrijf over te nemen. Het heeft dan ook geen zin om zonder eigen middelen te reageren.